2011, anul în care a murit Minaur

Dincolo de realizările obţinute de sportivii judeţului, nu foarte multe ce-i drept, anul 2011 rămane unul de tristă amintire în sportul maramureşean. Este anul în care a murit Minaur. Nu am pus verbul a muri în ghilimele, pentru ca atunci cuvantul şi-ar schimba total înţelesul. Minaur a murit cu adevărat, pentru că deşi nu a fost declarat decedat oficial ca şi club, HC Minaur nu ma există. Sau dacă există, este un club falimentar, căruia nimeni nu poate şi nici nu vrea să-i plătescă datoriile.

2011 este anul în care HC Minaur a retrogradat în liga a II-a, după 37 de ani de activitate neîntreruptă pe prima scenă a handbalului din Romania. În aceşti ani glorioşi pentru sportul maramureşean, HC Minaur a cucerit două cupe IHF 1985, 1988, a jucat 3 semifinale de Cupa Cupelor 1979, 1981, 1986, a fost campioană naţională de două ori, s+a clasat de 7 ori pe locul 2, de 16 ori pe locul 3 şi a cucerit de 5 ori Cupa Romaniei.

Acum totul a devenit istorie şi au rămas doar amintirile suporterilor mai în varstă, care au apucat să trăiască pe viu, vremurile de aur ale handbalului băimărean.

HC Minaur a dispărut din păcate, şi acum echipa evoluează sub numele HCM Baia Mare, singura soluţie viabilă la ora actuală, pentru a ţine în viaţă handbalul din Baia Mare. Echipa luptă din răsputeri să revină în Liga Naţională şi după încheierea turului, are şanse foarte mari de a participa la barajul de promovare.

Noi îi dorim mult succes, iar despre Minaur, numai de bine!

articol publicat pe site-ul http://www.transilvania-tv.ro

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Sport și etichetat , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 2011, anul în care a murit Minaur

  1. Pingback: 2011, anul in care a murit Minaur

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s